Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αποκλειστική συνέντευξη με το Zefferino Guidi

 Για κάποιες χώρες η πορεία προς την επιτυχία στην αθλητική αλιεία είναι μονόδρομος. Η κατάκτηση μιας θέσης πάνω στο βάθρο των νικητών δεν αποτελεί έκπληξη αλλά επιβεβαίωση, που περιέχει τεχνογνωσία, προσπάθεια, συνέπεια, συνέχεια, ταλέντο και κυρίως διάθεση για οργάνωση υψηλών προδιαγραφών. Με μια λέξη...Ιταλία!

 Το blog βρίσκεται στην ευχάριστη θέση έχοντας την εξαιρετική τιμή να παρουσιάσει  τον κ.  Zefferino Guidi. Αθλητής του A.P.S.D. San Benedetto fishing club, που θα φιλοξενίσει το 8ο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα αλιείας με φελλό τον προσεχή Ιούνιο. Με αγωνιστικές συμμετοχές και επιτυχίες εντός και εκτός Ιταλίας. Κομμισάριος, προπονητής και τεχνικός σύμβουλος της εθνικής Ιταλίας στην αλιεία με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις. 



Algeciras-Ισπανία 2013- Ιταλική εθνική ομάδα "Β" με το χάλκινο μετάλλιο με προπονητή τον κ. Zefferino Guidi (πρώτος από αριστερά).
  

Μάνος Μελετίου: Έχετε συμμετάσχει σε πάρα πολλά αγωνιστικά events. Ποιες είναι οι βασικότερες δυσκολίες, που αντιμετωπίζει ένας διαγωνιζόμενος στην αλιεία με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις και πως μπορούν να ξεπερασθούν ; 

Zefferino Guidi : Το ψάρεμα γενικά από την ακτή είναι μια πολύ όμορφη μορφή  αλιείας αλλά είναι και περίπλοκη. Οι ψαράδες χρειάζονται μεγάλη πείρα και πρέπει να γνωρίζουν μεγάλη ποικιλία αλιευτικών πρακτικών: Ψάρεμα με μπομπάρδα, με φελλό, με ledgering. Πρέπει να ξέρουν να προετοιμάζουν καλά τα δολώματα και τις μαλάγρες.Πιστεύω ότι οι ψαράδες μπορούν να ξεπερνάνε τα όποια προβλήματα διαβάζοντας παράλληλα περιοδικά έντυπα, Blogs σαν το δικό σου και νέα από το χώρο του ψαρέματος στο διαδίκτυο. 

Μάνος Μελετίου : Υπήρξατε ο προπονητής και τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Ιταλίας το 2013 στο 7ο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα στο Cadiz της Ισπανίας. Μια ακόμη πετυχημένη αγωνιστική χρονιά με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την ομάδα "Β" και φυσικά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ατομική κατάταξη. Πόσο εύκολος ή δύσκολος είναι ο συντονισμός τόσο δυνατών ψαράδων σε μια εθνική ομάδα ; 

Zefferino GuidiΓια τον Ιταλό προπονητή πραγματικά μπορεί να είναι πολύ εύκολο και την ίδια στιγμή πολύ δύσκολο να κατευθύνει μια τόσο δυνατή εθνική ομάδα. Εύκολο, γιατί οι Ιταλοί ψαράδες είναι πολύ δυνατοί. Δύσκολο, γιατί, εάν είσαι Ιταλός προπονητής, πρέπει να κερδίσεις.



Το προπονητικό team της εθνικής Ιταλίας-2013 Πανευρωπαικό πρωτάθλημα, Ισπανία. Massimiliano Miceli στα αριστερά (βοηθός προπονητή)και δεξιά ο Zefferino Guidi (head coach).




Μάνος Μελετίου: Ποιά είναι κατά τη γνώμη σας τα βασικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου διαγωνιζόμενου ψαρά; 


Zefferino Guidi: Το κλειδί της επιτυχίας είναι η συνεχής προσπάθεια. Να συμμετέχει σε πολλούς διαγωνισμούς. Να καταλαβαίνει και να μαθαίνει από τα λάθη. 


Μάνος Μελετίου:Μιλήστε μας για το ρόλο του οργανισμού των ερασιτεχνών ψαράδων, του A.P.S.D San Benedetto, στην προβολή της αθλητικής αλιείας;

Zefferino Guidi: Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο A.P.S.D. San Benedetto. Το club προωθεί την αθλητική αλιεία μέσω των μικρών παιδιών στις σχολικές ηλικίες κάθε χρόνο δωρεάν. 


Μάνος Μελετίου: 8ο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις - Ιούνιος 2014 San Benedetto Del Tronto Ιταλία. Φαντάζομαι ότι η Ιταλία θα διαγωνισθεί με όλες της τις δυνάμεις έχοντας έτοιμες 3 δυνατές ομάδες. Εσείς θα συμμετάσχετε στον αγώνα και υπό ποια ιδιότητα, του προπονητή ή του διαγωνιζόμενου; 

Zefferino Guidi: Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί η Ιταλική Ομοσπονδία αθλητικής αλιείας (F.I.P.S.A.S.) μου ανέθεσε (εκ νέου) την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας. Η Ιταλία θα συμμετάσχει με 2 πολύ δυνατές ομάδες. Αυτός ο αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, για μένα, γιατί θα διεξαχθεί μέσα στην πόλη μου. 



Η εθνική Ιταλίας εν ώρα προπόνησης- Cadiz Ισπανία 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου