Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη: Lee Kerry

Όταν η αγάπη για το ψάρεμα συναντά τον αυστηρό επαγγελματισμό, τη συνεχή προσπάθεια για μάθηση και βελτίωση, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ένας international top match angler. Ο Lee Kerry αποτελεί παράδειγμα  αυτού του μείγματος και το blog αισθάνεται τη χαρά να τον παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό. Τεχνικός σύμβουλος της Preston Innovations και της Sonubaits. Μα κυρίως μέλος της Drennan Team England και χρυσός πανευρωπαικός πρωταθλητής το 2014, ο Lee Κerry μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις του πάνω στα θέματα, που του θέσαμε υπόψη. 


20ο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα coarse fishing-Βέλγιο 2014



Μάνος Μελετίου:Από το pole (roubaisienne) στο φελλό waggler, στο feeder*, στο bolognese και αντίστροφα. Πως καταφέρνετε  κατά τη διάρκεια ενός αγώνα να πείσετε τον εαυτό σας ότι ακολουθείτε τη σωστή μέθοδο στο σωστό χρόνο;

Lee Kerry: Υπάρχουν στιγμές, που μέθοδοι όπως το pole και το feeder, δείχνουν να ταιριάζουν περισσότερο σε μια αγωνιστική περίπτωση. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις σίγουρα μέχρι να δοκιμάσεις. Εντούτοις πιστεύω ακράδαντα, πως αν πιάνεις ψάρια σε μια τεχνική, θεωρώ ότι πρέπει να μείνεις πραγματικά κολλημένος πάνω σε αυτήν. 


*Σημείωση:Στην αγγλία υπάρχει η δυνατότητα επιλογής χρήσης των τεχνικών feeder & method feeder σε αγώνες coarse angling, παράλληλα με τις διεθνώς αποδεκτές αγωνιστικά τεχνικές. 


Μάνος Μελετίου: Ο παράγοντας "υποστήριξη" αποτελεί στοιχείο κλειδί για έναν επαγγελματία ψαρά, που συμμετέχει σε πλήθος από event σε μια ολόκληρη χρονιά. H Preston Innovations και η Sonubaits  παίζουν ζωτικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια. Μιλήστε μας για αυτό.

Lee Kerry: Ως επαγγελματίας, θα μου ήταν αδύνατον να λειτουργήσω δίχως τη φανταστική υποστήριξη της Preston Innovations και της Sonubaits. Με έχουν βοηθήσει παρέχοντάς μου τον καλύτερο αλιευτικό εξοπλισμό, δολώματα και μαλάγρες για τη συμμετοχή μου σε αγώνες ανά το κόσμο. Από την άλλη θεωρώ ότι αυτή η σχέση ευνοεί και τις ίδιες τις εταιρίες, καθώς πολλά από τα προιόντα τους έχουν σχεδιαστεί και τελειοποιηθεί από την ομάδα των συμβούλων-ψαράδων, που συνεγάζονται για αυτές. Έτσι όλοι μαζί αποτελούμε μια ισχυρή ομάδα. 




Μάνος Μελετίου: Όταν συμμετέχετε σε αγώνες στο εξωτερικό, αντιμετωπίζετε συνθήκες συνήθως πολύ διαφορετικές από τα σταθερά  Βρετανικά δεδομένα. Διαφορετικά ψάρια, διαφορετικές αγωνιστικές εγκαταστάσεις, διαφορετικές συνθήκες νερού κλπ. Εύκολη η δύσκολη η προσαρμογή; 

Lee Kerry: Η προσπάθεια προσαρμογής σε άγνωστα είδη ψαριών και γενικά άγνωστες ψαρευτικά συνθήκες  κρύβει πάντα παγίδες. Παρόλα αυτά  πιστεύω ότι ένας σπουδαίος ψαράς μπορεί να πιάσει οποιοδήποτε ψάρι προσπαθώντας πρώτα να καταλάβει πως, πότε και τι αρέσκονται να τρώνε. Στη συνέχεια να τελειοποιήσει και την αλιευτική τεχνική.  





Μάνος Μελετίου:Ποια είναι για εσάς προσωπικά η ουσία του απλού καθημερινού ψυχαγωγικού ψαρέματος;Θα δίνατε κάποια ειδική συμβουλή; 

Lee Kerry: Ψυχαγωγικό ψάρεμα σημαίνει να πιάσω ένα ψάρι για μένα. Δεν μου αρέσει να κάθομαι στην όχθη ενός ποταμού περιμένοντας να πιάσω ένα ψάρι. Μου αρέσει να "ταίζω" και να επεξεργάζομαι το σημείο στο οποίο ψαρεύω. Έτσι ψαρεύω την ίδια στιγμή ψυχαγωγικά και διαγωνιστικά. Δύο ψαρέματα σε ένα.  


Μάνος Μελετίου: Και για το τέλος! Drennan Team England.Πως αισθάνεσθε ως μέλος αυτού του κορυφαίου γκρουπ; Μιλήστε μας για το πνεύμα αυτής της ομάδας;

Lee Kerry: Η ομάδα είναι απίστευτα επαγγελματική. Οι ψαράδες προέρχονται από ολόκληρη τη χώρα αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη φιλική σχέση, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό στοιχείο επιτυχίας. Βασική μου προτεραιότητα στο ψάρεμα είναι η ευχαρίστηση και τίποτα δεν μου δίνει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να ψαρεύω για την Drennan Team England.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου